تغذیه باغ های انگور
همانگونه که می دانید حساسیت انگور به تغذیه مواد معدنی یک استدلال با اهمیت برای ارتقاء کمیت و کیفیت فرآورده نهایی انگور است . در جدول 1 میتوانید موادتشکیل دهنده غذایی موردنیاز انگور را با دقت به اندازه نیاز آنها تماشا نمایید .
بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور
منابع کودی برای انگور
ایجاد تعادل در میان موادتشکیل دهنده غذایی دراختیار گیاه تضمین کننده بهبود عملکرد و بهبود کیفیت میوه است . با دقت بهاین مسئله لازم است از تمام کودهایی که دربردارنده موادسازنده غذایی موردنیازگیاهان اند به طور متعادل و بر طبق نیاز گیاه به کار گیری گردد .
مبتنی بر مقایسه نتیجه ها تجزیه برگ و خاک با اطلاعات غلظت های با صرفه کودی که درنتیجه بررسیها به دست آمده است , معین میشود که چه دسته کودهای کشاورزی و عناصری می بایست به خاک و گیاه داده شود و از مصرف چه عناصری می بایست خودداری شود تا تعادل عنصرها غذایی در زمین های کشاورزی برقرار باشد . به منظور تأمین موادتشکیل دهنده پرُمصرف ( ماکرو ) و کم مصرف از اشکال کودهای شیمیایی , آلی ( طبیعی ) استعمال میشود .
کود های آلی برای انگور ( تغذیه مناسب درخت انگور )
این دسته از کودهای کشاورزی شامل انواع کودهای حیوانی، اسیدهای هیومیک، اسیدهای آمینه و ورمی کمپوست میگردد.
کود حیوانی در حقیقت از فضولات حیواناتی نظیر گوسفند , گاو , اسب و یا مرغ تشکیل میگردد . کود حیوانی به دلیل دارا بودن حجم وسیعی از مواد آلی و غذایی مانده که برای غنای خاک دوچندان موءثر است , در طول تاریخ همواره مورد اعتنا کشاورزان و زراعت کاران بوده است . پیشنهاد میشود که 5 کیلوگرم کود حیوانی کاملاً پوسیده و ترکیب شده با بقیه کودها در اواخر فصل زمستان به طور چالکود در هر چاله استفاده شود .
مصرف کودهای اسید هیومیک برای انگور
به کار گیری از اسید هیومیک موجب بهبود خصوصیات فیزیکی , شیمیایی و بیولوژیکی خاک می شود . در تولید محصولات زراعی به دلایل داشتن پتانیسل بالا در به کار گیری اکولوژیک و قابلیت و امکان بالای آن درتهیه و تنظیم ازت , افزایش میزان آنزیمها درگیاه , جذب مواد غذایی توسط گیاه , مقاوم کردن گیاه در برابر آفت ها و هم افزایش رویش گیاه دارای اهمیت است . به کار گیری از اسید هیومیک منجر بهبود عملکرد انگور به میزان 35 % میشود. مصرف اسید هیومیک در مرحله پس از ظهور خوشه اهمیت دارد و تقسیط آن به افزایش کارایی کودهای پتاسه و فسفره و ازته که با آن استفاده میشود کمک میکند.
به کارگیری از کودهای آلی جهت رشد مناسب تولیدات کشاورزی , یکیاز هدف ها کشاورزی پایدار به حساب میآید . اسیدهای آمینه واحدهای تولید کننده پروتئین ها میباشند . پروتئین ها از مهمترینترکیبات جان دار در سلول های گیاهی میباشند که در تمام واکنشهای با اهمیت از جمله ساختاری , آنزیمی , متابولیکی و انتقالی شرکت دارند .
مزایای کودهای اسید آمینه
ارتقا مقاومت گیاه در هنگام پیدایش تنش های محیطی
تأثیر بر دریچه های هوایی
تقویت سیستم ایمنی گیاه
القاء روند گرده افشانی
ارتقا مقداری و کیفی فرآورده
ارتقاء زمان ماندگاری فرآورده پس از برداشت
ارتقا سرعت رسیدگی فرآورده
ارتقا جذب عنصرها ریز مغذی
اسیدهای آمینه مثل گلیسین با افزایش کلروفیل در گیاه و افزایش روند فتوسنتز و نسبت C/N در درختان میوه , موجب بهبود کیفیت و کمیت فرآورده میگردد .
روش مصرف اسیدآمینه در تغذیه انگور:
ازآنجا که استعمال از محلول های اسیدآمینه همراه با موادسازنده غذایی میتواند منجر بهبود کمی و کیفی عملکرد محصول شود , به این ترتیب در طول تورم جوانه ها و ارزنی شدن انگور , مصرف اسید آمینههمراه با پتاسیم سفارش می گردد . همینطور در طول ظهور خوشه گل و استارت رنگ دادن میوه و غوره شدن , به کارگیری از اسیدآمینه همراه با کلسیم به صورت محلولپاشی پیشنهاد می گردد .
ورمی کمپوست در تغذیه انگور
مزایای ورمی کمپوست :
میزان استفاده از ورمی کومپوست در کوددهی باغات انگور:
– در نهالستان: 1 تا 2 کیلوگرم در متر مربع
– در باغهای انگور: 5 تن در هکتار
– در هر چالکود انگور: 2 کیلوگرم
به زودی مقاله بعدی به عنوان کامل کننده این مقاله با عنوان روش های کوددهی و میزان مصرف کود برای باغات انگور انتشار پیدا میکنه ؛
حتما ما رو از نظرات خودتون در رابطه با این مقاله آگاه کنید ؛
برنامه کامل تغذیه انگور
بهتر است بدانید که هر کشاورز و باغداری بعد از یک فصل زراعی به یک میزان برداشت خاصی خواهد رسید اما مهم صِرف کشاورزی طبق عادت نیست مهم میزان برداشت شماست
لذا شما می توانید با رعایت یک برنامه غذایی، جزو کشاورزانی باشید که برداشت خودشان را به دو و یا سه برابر رسانده اند و این نکته را هرگز فراموش نکنید که اکثر هزینه ها در کشاورزی معمولی و کشاورزی پولساز مشترک و یکی هستند مثل هزینه های اجاره ، سم، بذر، کارگر، آب و ...
اما یک هزینه تغذیه متفاوت و متغییراست که با این هزینه می توانید برداشت خودتان را به دو و یا سه برابر برسانید.
پس با دانستن مراحل مختلف رشد انگور و شناخت نیازهای هر مرحله رشد گوجه، میتوانید با داشتن یک برنامه غذایی مناسب، برداشت خودتان را براحتی افزایش دهید.
تغذیه متعادل در هر زراعتی یکی از فاکتورهای مهم برای دستیابی به عملکرد بالا در محصولات کشاورزی است.اطلاع از غلظـت عناصر غذایی در خاک، برگ و میـوه در بـاغات کشـور گـامی بـه سـوی افـزایش کمـی و کیفـی محصولات و راهی برای رسیدن به کشاورزی پایدار است.
انگور ازقدیمی ترین گیاهان شناخته شده است که به عنوان یکی از منابع مهم غذایی مهم به شمار رفته ودر تأمین سلامتی انسان نقش به سزایی دارد. میوه ی تازه و سایر فرآورده های انگورهمواره به عنوان یکی از منابع تأمین انرژی و غذای روزانه ی بشر مورد استفاده قرار میگرفته است بنابراین توجه به تامین نیازهای غذایی برای رشد بهینه این محصول ارزشمند باید در برنامه مدیریتی هر باغداران گنجانده شود.
انگور در 7 مرحله نیاز بیشتری به تغذیه دارد:
1- چالکود
چالکود یک نوع کوددهی در عمق خاک و نزدیک به ریشه است که بیشترین عناصری که برای رشد و نمو گیاه ضروری است در آن استفاده می شوند و معمولاً درصد عناصر موجود در ترکیب چالکود پایین تر از مقداری است که در فصول فعالیت درخت مورد استفاده قرار می گیرد.
روش چالکود این چنین است که بسته به سن و حجم شاخ و برگ بوته , دو تا چهار گودال به قطر تقریبی 30 تا 50 و به عمق 30 تا 40 سانتیمتر در قسمت انتهایی سایه انداز درخت و در مسیر عبور جریان آب حفر میشود و با ترکیب کودهای آلی و شیمیایی پر می شود در باغ های انگوری که به طور قطره ای آبیاری می شوند ,چاله ها و گودال ها می بایست در پایین قطره چکان ها حفر شوند . بهترین فرصت کوددهی به طریق چالکود , انتهای فصل خواب و قبل از آغاز فصل رویش است .
ترکیبات یک چالکود خوب و موثرعموما شامل این موارد می باشد: کود دامی پوسیده یا ورمی کمپوست بهمراه گوگرد گرانوله و کودهای ماکرو (اوره و فسفات و پتاس) که بهتر است با هیومیک اسید گرانول و یا پودری و کودهای زیستی هم ترکیب شود.
نکته : کود دامی حتما می بایست پوسیده باشد و بجای کود های تک عنصری می شود از کود مخصوص چالکود استفاده کرد و استفاده از کودهای بیولوژیک نیز در این ترکیب به فرایند جذب بسیار کمک خواهد کرد.
بطور کلی به دو طریق می توان از ترکیبات چالکود استفاده کرد:
روش اول ترکیب دستی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه با توجه به آزمایش خاک است که گاهاً پیش می آید یک عنصر به دلیل بیش بود آن در خاک حذف و یا عنصری تا دو برابر مصرف شود.
و روش دوم ترکیب مواد با کودهای کامل گرانوله مخصوص چالکود است که در بازار موجود و بصورت عمومی توصیه می شوند.
توصیه کودی ما:
استفاده از کود مخصوص چالکود اسپانیایی ریکوتک و یا کود 10.10.10 چالکود سبزآذر بهمراه کود اوریکس هیوم و کود زیستی
تشکیل برگ
در این مرحله به منظور تامین نیاز درخت به عناصر اولیه و ماکرو برای جوانه زنی و افزایش تولید برگ و ریشه و بهتر است از کودهای حاوی ازت، فسفر و پتاسیم با درصد مناسب استفاده شود.
توصیه کودی ما:
استفاده از کودهای حاوی هیومیک اسید مانند اوریکس هیوم برای ریشه زایی بهتر و محلولپاشی یا آبیاری ترکیب کودهای 20 20 20 اروپایی بهمراه کود آمینو اسید آمینو سورن است.
قبل از گلدهی
در این مرحله به منظور تامین تمامی عناصر و مواد مورد نیاز گیاه برای جوانه زنی و گلدهی مناسب و طبیعتا به دنبال آن تولید میوه های سالم و جلوگیری از هرگونه تنش بهتر است از کودهای ریزمغذی به همراه جلبک و یا آمینو اسید استفاده شود.
توصیه کودی ما:
محلولپاشی با انواع کودهای فروت ست جامد یا مایع و یا یکی از کودهای کمپلکس ریزمغذی کامل نظیر فول ترک ، اف ام زد کمبی گرو ، کود گلد کمبی ، میکرو میکس ، میکرو فول به همراه آمینوسورن و یا ترکیب روی و بور با آمینوسورن
تشکیل میوه
در مرحله تشکیل میوه به منظور افزایش رشد و جلوگیری از ایجاد هرگونه تنش محیطی و تغذیه ای به گیاه و به منظور تکمیل فرایند تغذیه می توانید از ترکیبات هیومیک اسید استفاده کنید.
توصیه کودی ما:
کود هیومیک اسید اوریکس هیوم بصورت آبیاری استفاده شود.
زمان رشد میوه
در این مرحله به منظور تقویت، افزایش رشد و تشکیل میوه های با کیفیت از کودهای ریزمغذی و آمینو اسید یا جلبک استفاده می شود.
توصیه کودی ما:
یکی از کودهای کمپلکس ریزمغذی کامل نظیر فول ترک ، اف ام زد کمبی گرو ، کود گلد کمبی ، میکرو میکس ، میکرو فول بهمراه آمینوسورن و یا اکتیو فول یا اگری کلپ
درشت شدن میوه
در این مرحله استفاده از کودهای حاوی پتاسیم به افزایش سایز، رنگ و کیفیت میوه کمک می کند.
نکته: در این مرحله کود پتاسیم در در دو یا سه مرحله بسته به زمان برداشت، به فاصله 15 روز تکرار شود و در این مرحله می توان کود پتاس را از طریق آبیاری و یا محلولپاشی استفاده نمود و بهتر است سولوپتاس ها ابیاری و سایر پتاس بالاها محلولپاشی شوند
توصیه کودی ما:
استفاده از کود سولو پتاس بیولکم و یا پتاس بالاهای ایتالیایی یا اسپانیایی بعلاوه اف ام زد کمبی گرو
رنگ دار کردن و پیش رس کردن
دو عنصری که نقش مهمی در رنگ گیری میوه دارند آهن و پتاسیم هستند. بهترین زمان برای استفاده از کودهای مخصوص رنگ گیری در درختان انگور حدودا از یک ماه مانده به زمان برداشت شروع و تا 10 روز قبل از برداشت نیز قابل استفاده است.
توصیه کودی ما:
مصرف کودهای پتاس بالا با کیفیت ترجیحا اروپایی مثل پروتوگرین ایتالیا و یا پتاس بالا نیچر یونان و یا پتاس بالا ایدرو پلنت و یا کود کمپلسال سوپر کا بهمراه کود آهن مثل کود کمبی گرو که به دلیل قابلیت ترکیب و محلولپاشی توصیه می شود
نکته: بهتر است این کودها بصورت محلولپاشی انجام گیرد زیرا فرآیند جذب سریعتر انجام می گیرد و باعث افزایش کارایی کودهایی میشود که برای رنگ گیری استفاده شده اند.
اکثر کودهای آهن قابلیت محلولپاشی را ندارند لذا از کودهایی استفاده شود که قابلیت محلولپاشی را داشته باشند نظیر فریکو و کمبی گرو و یا آهن یونی کی
در انگورهای نوبرانه و زود برداشت مراحل تغذیه کمتر و یا ترکیب می شوند و در انگور های دیر برداشت برخی مراحل نظیر مصرف پتاس و کلسیم تکرار می شود.
و نکته پایانی اینکه
قرار است ما به شما کمک کنیم تا با تغذیه مناسب به یک برداشت بیشتری برسید لذا جهت گرفتن مشاوره و اطلاعات بیشتر در خصوص میزان مصرف کودها و زمان دقیق مصرف و اختلاط آنها با کود و یا سم دیگر و مهم تر انتخاب بهترین کود با قیمت بسیار مناسب، می توانید از طریق ارسال پیام بر روی خطوط واتس اپ با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.